Afwisseling op de afdeling Marketing & Communicatie

Studeren in coronatijd betekende voor veel studenten vanuit huis lessen volgen. Dat vergt discipline en doorzettingsvermogen. En daarbij kwam ook nog een challenge voor het nieuwe schooljaar om de hoek kijken, het vinden van een stageplaats. Zo ook voor Larissa, derdejaarsstudent International Business & Management aan de Hogeschool Rotterdam. Maar na haar sollicitatie bij DIT zei haar gevoel gelijk ‘ja’. En wij ook!

Solliciteren bij DIT
Bij DIT hadden wij ruimte voor een stagiaire op de afdeling Marketing & Communicatie. Naast het plaatsen van een vacature op onze website heeft onze Corporate Recruiter Marie-Louise van Geelen ook actief scholen in de omgeving benaderd, waaronder Hogeschool Rotterdam. Larissa: ‘Het vinden van een stageplaats was voor veel studenten van mijn opleiding moeilijk, gelukkig hielp school wel door het delen van beschikbare plekken. De vacature van DIT was een van de vacatures die school met ons deelde en hij had gelijk mijn interesse gewekt. Ik reageerde en een dag na mijn sollicitatie werd ik al teruggebeld voor een gesprek’.

Eerste indruk
Larissa: ‘Toen ik het hoofdkantoor van DIT binnen liep keek ik mijn ogen uit, ik had niet verwacht dat het pand zo mooi was. En gelukkig had ik na het gesprek ook gelijk een goed gevoel, mijn gevoel zei dan ook gelijk ‘ja’. Dat had ik niet bij de andere bedrijven waar ik op gesprek was geweest’. Het gevoel was wederzijds en daarom lieten we Larissa snel weten dat ze van harte welkom was als stagiaire bij DIT.

Starten op de afdeling
Na een goed gesprek volgde de eerste dag van haar meewerkstage al snel. Van eind augustus 2021 tot februari 2022 is Larissa onderdeel van het Marketing & Communicatieteam. ‘Op mijn eerste dag werd ik gelijk goed ontvangen en overal bij betrokken. De begeleiding vanuit Bertine en Jessey is ook super. Ze staan altijd voor mij klaar, geven mij voldoende aandacht en begeleiding om dit vakgebied onder de knie te krijgen.’

Het echte bedrijfsleven proeven
Met een meewerkstage heb je als stagiair het voordeel dat je een echt kijkje in de keuken krijgt. ‘Ik wil tijdens deze stage het echte bedrijfsleven proeven. Bij DIT mag ik gelijk meewerken aan verschillende projecten, krijg eigen werkzaamheden die bij mijn interesses en sterke punten passen maar ook uitdagende werkzaamheden waarin in nog kan groeien. Door de internationale studie die ik volg past DIT met haar labels DIT Personeel en Larex perfect bij mij.’

Vervelen? Geen tijd voor!
Op de afdeling Marketing & Communicatie hebben we een breed pakket aan werkzaamheden wat ervoor zorgt dat Larissa een stage vol afwisseling gaat beleven. ‘Er gebeurt zoveel op de afdeling en er zijn veel plannen die de komende maanden uitgevoerd moeten worden dat ik nu al merk dat ik me niet zal vervelen. Ik hou van de uitdaging en vooral de diversiteit aan werkzaamheden. Ik ben aanwezig bij alle interne afspraken en mag mee naar externe afspraken zoals video-opnames met de Visual Content Marketeer Brad. Zo ben ik ook regelmatig buiten kantoor en is iedere dag anders!


Gepubliceerd op 12 mei 2022

Nieuws en stageverhalen

Nog even verder lezen? Bekijk hier alle nieuwsberichten en stageverhalen